På vej op…

Vejrstationen er så småt på vej på benene igen.
– Lige nu er der temperatur målinger – godt nok foretaget indenfor – men et skridt på vejen…

Sensorerne bliver alle skiftet til nye – ingen grund til at genbruge sensorer der har siddet ude så længe… selv om de kan bringes til at fungere nu – vil de formodentlig fejle inden længe…

Nyt hus bliver printet – og indpakningen af selve elektronikken gøres bedre. Sensorerne skal naturligvis have en måler der “stikker ud”. Men resten af elektronikken skal pakkes ind til det danske klima… måske skal jeg bruge lidt o-ringe og silikone… som ved udstyr der skal under vand…

Og så er graferne skiftet ud. De fancy grafer fra Initial-State er smidt på porten. Ideen med at uploade dat til en DB i skyen – som så leverede et færdigt plot tilbage er rigtigt god. Men hver gang der var den mindste smule kommunikations udfordringer til den amerikanske server lagde Initial-state’s driver på min Pi sig ned – og trak netkortet med ned. Ikke engang en Watchdog funktion var nok til at redde den når det gik rigtigt galt. Så nu er de ude – og jeg sparer 200kr om måneden…

Erstatningen er tilbage til basics – GnuPlot! Det fine unix værktøj til at plotte store datasæt. Et script der generer en png som jeg uploader til serveren og viser i WordPres. Simpelt – Ja! Og det virker!!!
Der er ikke længere fancy zoome muligheder – men siden er til gengæld i live…
– og 99% af gangene jeg kogger på siden er det ikke for at zoome i data – det er for at se tempaturen nu og det seneste døgnstid – for at danne mig en ide om hvad der sker lige nu og lidt frem…

Mere når jeg hår et par sensorer mere p – og får det udenfor…